Blog

Bestil oksekød fra Hegnsholt

Johanne Schimming, fra Hegnsholt, som leverer æg til Det lille Grønttorv, kommer til byen fredag den 26. oktober. Med sig har hun kasser med krogmodnet oksekød fra ungkvæg af kødkvægracer. Det er kød fra dyr, der har lavet naturpleje på en økologisk skoveng, fredet under Natura2000 – de har græsset arealet af siden det tidlige forår […]

Læs mere

Katrine Klinken på Bondens Marked

Hver onsdag og lørdag er Det lille Grønttorv på Bondens Marked med sæsonens grøntsager. Her er en lille videosnas fra Bondens Marked en lørdag, hvor Katrine Klinken lagde vejen forbi og optog til sin youtube-kanal, Klinken’s Kitchen. I denne video er der tips til grøntsagselskere – fx om hvordan man kan bruge bladselleri til andet end rørepind […]

Læs mere

Etter strævet …

Det kommer stadig som en overraskelse for nogen, at denne grønthandler ikke er veganer eller i det mindste vegetar. Tværtom, jeg er en stor ynder af kød – selvfølgelig skal det være ordentlig kød, som måske er dyrt, men så kan man fylde op med grøntsager. Jeg er tilmed en stor ynder af klassiske retter, så […]

Læs mere

Græskar, kål og æg

Vejret er blevet køligere, og det er tid til trøstemad! Heldigvis har vi råvarerne til en enkel ret med god trøstefaktor lige ved hånden: Græskar, kål og æg. Lige nu er der både rondini-squash (som i visse dele af verden også kaldes gem-squash), hokkaido og det fantastiske blå crown prince i butikken. Alle tre kan […]

Læs mere

Aloo akhbar!

Rabler det for manden, kan jeg næsten høre jer tænke. Og det gør det måske på en måde, for manden lider af en uheldbredelig kærlighed til kartoflen. Og »aloo akhbar« er en slags indisk-arabisk bastardudbrud, der kan oversættes til noget i retning af »kartoflen er stor«. Lige for tiden vrimler det nemig med dem – sæsonen […]

Læs mere

Aperitivohit: Crostini med rødbede og rørt feta

Rødbeder og fetaost er nærmest et match made in heaven. Men den fuldkomne harmoni opstår efter min mening, når fetaen tilføjes lidt fedme og blødme (sic! Ja, dælme!), her ved at blive rørt med mascarpone. Disse crostini indgik i september måneds aperitivo, og er en hyggelig lille optakt til hvad som helst. Du skal bruge: Godt […]

Læs mere

Efteråret sætter ind

September er den første efterårsmåned, men at dømme efter alle solemærker, kan vi godt tage forskud på efteråret allerede nu. Efteråret er slet ikke nogen dårlig sæson, rent grøntsagsmæssigt, der begynder at komme mere substans i indkøbene: Kål, løg, bønner og græskar vejer godt  til, og kartoflerne er begyndt at blive modne. Der er stadig […]

Læs mere

Sæsonen skifter

Efteråret er om hjørnet, sommerens hede har fortaget sig og det er blevet mere behageligt at bevæge sig rundt i byen. Det betyder også, at de lettere sommergrøntsager, så småt begynder at blive erstattet af de lidt tungere – og de første efterårsbebudere hos Det lille Grønttorv er græskarrene. Lige nu er der hokkaido, spaghettisquash og […]

Læs mere

Snitbønner med tomat

For tiden er det sæson for snitbønner – eller pralbønner, som nogen kalder dem. De store versioner af pralbønnerne har en relativt grov bælg, men så længe bønnen er under 30 cm er den præcis lige så delikat som en haricot vert. Denne opskrift bruger de grønne bønner sammen med små tomater – fx cherrytomater – i en […]

Læs mere

Ugen i Det lille Grønttorv: Nyt marked på Christianshavn

I denne uge sker der en ændring i Det lille Grønttorvs åbningstider. Vi har ikke længere åbent om onsdagen i Holsteinsgade – om onsdagen har vi nemlig marked på Strandgade, overfor Broens Gadekøkken, mellem Trangravsbroen og Inderhavnsbroen. Markedet har åbent hver onsdag mellem 12 og 18, i første omgang hver onsdag frem til jul. Vi har […]

Læs mere

Hedebølge i Holsteinsgade

Gæster i Det lille Grønttorv vil nok have bemærket, at temperaturerne i butikken af og til nærmer sig kogepunktet. Det er ikke kun på grund af grønthandlerens temperament, men også fordi de køleskabe, der skal holde grøntsagerne bare nogenlunde spiselige, kører for fuldt tryk. Vi holder dørene og vinduerne åbne, forsøger at tage det sure […]

Læs mere

Industriferien er forbi!

Industriferien er officielt forbi – og det betyder, at vi vender mere eller mindre tilbage til normaltilstanden her i Det lille Grønttorv. På torsdag er det tid til august måneds aperitivo. Denne gang handler det om at komme til bunds i sommeroverfloden! Fredag vender brødet fra Vores Brød tilbage, og der er friske forsyninger af æg […]

Læs mere

Tirsdagslukket 24. juli

Vi holder lukket tirsdag den 24. juli, men åbner igen den 25., hvor der som sædvanlig er 20 % rabat på varer fra sidste uge. Husk, at hvis du vil bestille ugens pose til afhentning fredag, skal du gøre det senest torsdag kl. 24, og hvis du er rigtig smart, bestiller du æg samtidig (brødet […]

Læs mere

Lukket tirsdag

Sommeren har gjort sit indtog, og aktiviteten er lav. Det betyder, at Det lille Grønttorv i denne uge har lukket tirsdag. Onsdag er vi tilbage med de sædvanlige tilbud på 20 % rabat på varer fra sidste uge. Fredag kommer der friske varer – husk, at der er brødpause frem til 27. juli – og æg, så […]

Læs mere

Ufoen er landet

Squash-sæsonen er begyndt, og i år har vi fået en ny variant i sortimentet: UFO-squashen eller, som den kaldes i USA, Pattypan-squash eller Pattyson-squash. Pattypan og pattyson har samme rod: En pattypan er en tærteform, der har den samme form som omridset af en ufo-squash, den form, der også giver navn til den provencalske pattison. Det er en rigtig […]

Læs mere

Højsæson for krydderurter og grønt

Frem til august er der pause i brødklubben – men du kan selvfølgelig stadig bestille ugens pose til afhentning i butikken, og vi sørger også for at der er friske æg hver fredag. Det er højsæson for bladgrønt og urter: Sidste uge bød på alt hvad hjertet kunne begære, fra fransk esdragon (som er noget ganske andet […]

Læs mere

To med spidskål

Spidskål er en fantastisk anvendelig grøntsag, der kan meget mere end stuves og gå til Gyldenspjæts livret – sprængt oksebryst. Rå spidskålssnack med tahini Rå spidskål er fint i salater, og blander man den røde og den grønne spidskål, bliver det en æstetisk nydelse på højere plan. Nødder går godt med kål, og det kan man […]

Læs mere

Frittata med bladgrønt og gedeost

Lige nu er det højsæson for bladgrønt: Salater, bladbeder og new zealandsk spinat er hits på markedet. Både bladbeder og new zealandsk spinat kan bruges i denne enkle frittata, som er en ovnbagt, italiensk omelet. Serveret med brød og en grøn salat er den et fyldigt aftens- eller frokostmåltid. Du skal bruge: Et par solide nævefulde […]

Læs mere

Højsommer og ferietid

Det er højsommer, og ferietiden nærmer sig. Der bliver som regel lidt mere stille på gader og stræder, men i markerne sker der fortsat ting og sager. Denne uge kommer der både rødløg, masser af salater, spidskål (rød og grøn), forårsløg, friske hvidløg, favabønner (eller valske bønner eller hestebønner: Kært barn har mange navne) og […]

Læs mere

Ugens overflødighedshorn …

Varmen er vendt tilbage, og selv om det måske er tørt derude – og vi må se i øjnene, at det i år ikke blev til jordbær – er der masser af grønt i vente. Ugen byder på krydderurter, grønne og røde spidskål, blomkål, nye kartofler, fennikel, glaskål og meget, meget mere. Husk, at vi har lukket […]

Læs mere