Blog

Ugen 20-24 februar

Vinterferien er forbi for de fleste. Der kommer liv i gaderne igen – men der er jo ingen grund til at slække på standarderne af den grund, vel da? I den næste uge står den på herligt vintergrønt: Der er et rigt udvalg af rødder, tirsdag og onsdag er der som sædvanlig 20 % rabat på […]

Læs mere

Rodfrugthummus

Inspiration udefra kan gøre det lettere at komme gennem de tunge vintermåneder med de mange rødder og den megen kål. Her er det mellemøstens klassiske hummus, der får et twist med rødder. Til februars aperitivo serverede jeg den med kålrabi, en rod, der i hvert fald den ældre generation emmer af krigstid og rationering, for […]

Læs mere

Ugen 13-17. februar i Det lille Grønttorv

Mange har vinterferie i denne uge, og for dem, der ikke vælger at tilbringe den med at brække benene i noget sne, er der ekstra god lejlighed til at gå i køkkenet. Vi er i den hårdeste del af vinteren, og det betyder, at der skal ekstra fantasi til: Udvalget af grøntsager begrænser sig stort […]

Læs mere

Påskelam fra Havervadgaard

Næste levering af lam fra Havervadgaard er torsdag den 22. marts – dvs lammene skal bestilles senest torsdag den 15. marts. Det er som sædvanligt kun muligt at bestille et halvt eller et helt lam (skal du bruge særlige udskæringer, må du koordinere med din nabo). Prisen er 110 kr / kg hvis du køber et […]

Læs mere

Opskrift: Rødbedetatar

Denne ret indgik i sidste uges aperitivo – og den var et hit. I hvert fald blev fade og skåle nærmest slikket. Hemmeligheden er, at rødbedens lidt »jordede« smag skal have kraftigt modspil af syrlighed, salt og skarpe smage, og her er sennep eller peberrod (og masser af det) din ven. Retten indeholder både rå og tilberedt […]

Læs mere

Vinteren strenges: Ugen 6-10 februar i Det lille Grønttorv

Det er midvinter, og frosten har for alvor sat ind. Det betyder, at vi i denne uge må undvære bladgrønt som fx grønkål, rød grønkål og vinterportulak – og hvis vi er rigtig uheldige, er porrerne også frosset fast. Åbningstiderne denne uge er: Tirsdag 14-18 Onsdag 14-18 Torsdag 12-18 Fredag 12-18 Lørdag 10-15 – Kun på Bondens Marked. […]

Læs mere

Åbningstider 30. januar-3. februar

I næste uge fortsætter vi med »vinteråbningstiderne« – så tirsdag er der åbent fra 14-18 og onsdag ekstraordinært kun åbent fra 13-15. Grønthandleren har nemlig et ærinde andetsteds. Torsdag er der igen fuld skrue på fra kl. 12-18: Og efter lukketid er der aperitivo (eller skal vi kalde det aftensmad) fra 18-21-agtigt. Der er forresten udsolgt denne […]

Læs mere

Græsk kålsalat med portulak

Det er vinter, og der er mange måneder til de friske sommergrøntsager kommer på banen igen. Men man kan sagtens lave en let og lækker salat til middags- eller frokostbordet alligevel. Alle kender den græske salat med tomater, agurker, feta, løgringe og sorte oliven, anrettet på en bund af romainesalat. Den kan man ikke lave […]

Læs mere

Hvor kommer madkulturen fra?

Det amerikanske teknologi- og virksomhedstidsskrift Fast Company bragte den 11. januar et interessant dobbelt-interview med Dan Barber, køkkenchef og medejer af de to Blue Hill-restauranter på Manhattan og i Pocantico Hills og Kimbal Musk, medgrundlægger af Big Green, der arbejder med at opbygge skolehaver. Selv om de to i udgangspunktet er enige om, at vores […]

Læs mere

Ugen 16-20 januar i Det lille Grønttorv

Vinteren strammer til! Det er koldt derude – og det er også koldt i butikken, Så i den kolde periode ændrer vi åbningstiderne en smule, og åbner først klokken 14 tirsdag og onsdag. Vi har selvfølgelig stadig rabatdage – vi giver 20 % på frugt og grønt tirsdage og onsdage. Torsdag og fredag har vi som […]

Læs mere

Ugen i Det lille Grønttorv

Vi har lukket i dag, tirsdag den 9. januar, og holder resten af ugen åbent til de sædvanlige tider (onsdag-fredag 12-18, lørdag 10-15 både på Sankt Jakobs Plads og i Holsteinsgade). Selv om vi er i den lidt triste sæson, er der masser af spændende grønt på tapetet: Der er fx vinterportulak, en mild vårsalat […]

Læs mere

Marsklam fra Havervadgaard

Så er Henriette fra Havervadgaard klar med endnu en forsyning af økologisk marsklam. Havervadgaard ligger ved Højer, og lammene går frit omkring i marsken det meste af året. Lammene sælges kun i hele og halve – så er du kun interesseret i nogle udskæringer, må du dele med en ven. Et halvt lam vejer mellem […]

Læs mere

Nyt år i Det lille Grønttorv

Julen var hård ved varelageret – så vi indleder 2018 med en lukkedag den 2. januar, og har åbent fra 14-18 i morgen, den 3. januar. Husk også, at det er på torsdag, vi holder årets første aperitivo, og denne gang har en af mine gamle bekendte varslet at komme forbi – han er nyslået […]

Læs mere

Hårde pakker og juleåbent

Vi har samlet en lille stribe julegaver, som måske mest er beregnet til tørstige sjæle, og ligesom sidste år har vi også en “julekurv”, der indeholder grøntsager, så du kan lave rødkål, grønlangkål og mere til julens måltider. Se det hele i webshoppens julehjørne. Åbningstiderne i julen: Tirsdag den 19. december 14-18 Onsdag den 20. […]

Læs mere

Jul i Det lille Grønttorv

Julen nærmer sig med hastige skridt, også for Det lille Grønttorv. Vi har som sædvanlig lukket mellem jul og nytår (dog kan der snige sig en enkelt åbningsdag ind den 30. december – følg med her i nyhedsbrevet). Vi har sammensat en julepakke med julens grøntsager – pakken kan hentes hos Det lille Grønttorv i […]

Læs mere

Savoykål med pølse

Vi starter med lidt oldævl: Både grækerne og romerne mente, at kål var sundt – det har de ret i – og de mente også, med støtte fra Pedanius Dioscorides’ værk om urtemedicin, at kål modvirker fuldskab og tømmermænd. Det kan så diskuteres. Talrige julefrokoster med rødkål, vreden kål og grønlangkål og variatoner deraf tjener […]

Læs mere

Lam til nytårsbordet

Så har du endnu engang mulighed for at bestille lam fra Havervadgård ved Højer. Lammene er økologiske, og har tilbragt det meste af deres liv i marsken, hvor de har græsset saltholdige urter – og fået en meget delikat smag. Lammene leveres som hele eller halve lam (det er altså ikke muligt at bestille en kølle […]

Læs mere

Ænder og gæs fra Kærsgaard

Hent din juleand eller julegås hos Det lille Grønttorv! Ænderne og gæssene kommer fra Kærsgård Gårdbutik, og selv om de ikke er økologiske, kan vi stå inde for deres kvalitet (de har “snadret” frit gennem hele opvæksten og det supplerende foder er dyrket på gården). Gæs og ænder skal forudbestilles senest onsdag den 13. december. […]

Læs mere

Ugen 28. november – 2. december

I denne uge har vi lidt ændrede åbningstider hos Det lille Grønttorv. Vi har åbent fra 14-18 tirsdag og onsdag – hvor vi som sædvanlig har rabat på frugt og grønt: Bland-selv-rødder til 20 kroner kiloet og 20 % rabat på andet grønt – men torsdag og fredag er vi tilbage til de sædvanlige åbningstider, […]

Læs mere

And med savoykål og kartofler sarladaise

Savoykålen er i sæson lige nu – og hos Det lille Grønttorv fører vi selvfølgelig de fineste af slagsen fra Birkemosegaard. Savoykålen er en mild kåltype, med store løse hoveder, der egner sig fint til mange typer af retter – supper, gratiner, pastaretter eller skåret i “både” og stegt. Her er savoykålen brugt i en […]

Læs mere