Blog

Sæsonen skifter

Efteråret er om hjørnet, sommerens hede har fortaget sig og det er blevet mere behageligt at bevæge sig rundt i byen. Det betyder også, at de lettere sommergrøntsager, så småt begynder at blive erstattet af de lidt tungere – og de første efterårsbebudere hos Det lille Grønttorv er græskarrene. Lige nu er der hokkaido, spaghettisquash og […]

Læs mere

Snitbønner med tomat

For tiden er det sæson for snitbønner – eller pralbønner, som nogen kalder dem. De store versioner af pralbønnerne har en relativt grov bælg, men så længe bønnen er under 30 cm er den præcis lige så delikat som en haricot vert. Denne opskrift bruger de grønne bønner sammen med små tomater – fx cherrytomater – i en […]

Læs mere

Ugen i Det lille Grønttorv: Nyt marked på Christianshavn

I denne uge sker der en ændring i Det lille Grønttorvs åbningstider. Vi har ikke længere åbent om onsdagen i Holsteinsgade – om onsdagen har vi nemlig marked på Strandgade, overfor Broens Gadekøkken, mellem Trangravsbroen og Inderhavnsbroen. Markedet har åbent hver onsdag mellem 12 og 18, i første omgang hver onsdag frem til jul. Vi har […]

Læs mere

Hedebølge i Holsteinsgade

Gæster i Det lille Grønttorv vil nok have bemærket, at temperaturerne i butikken af og til nærmer sig kogepunktet. Det er ikke kun på grund af grønthandlerens temperament, men også fordi de køleskabe, der skal holde grøntsagerne bare nogenlunde spiselige, kører for fuldt tryk. Vi holder dørene og vinduerne åbne, forsøger at tage det sure […]

Læs mere

Industriferien er forbi!

Industriferien er officielt forbi – og det betyder, at vi vender mere eller mindre tilbage til normaltilstanden her i Det lille Grønttorv. På torsdag er det tid til august måneds aperitivo. Denne gang handler det om at komme til bunds i sommeroverfloden! Fredag vender brødet fra Vores Brød tilbage, og der er friske forsyninger af æg […]

Læs mere

Tirsdagslukket 24. juli

Vi holder lukket tirsdag den 24. juli, men åbner igen den 25., hvor der som sædvanlig er 20 % rabat på varer fra sidste uge. Husk, at hvis du vil bestille ugens pose til afhentning fredag, skal du gøre det senest torsdag kl. 24, og hvis du er rigtig smart, bestiller du æg samtidig (brødet […]

Læs mere

Lukket tirsdag

Sommeren har gjort sit indtog, og aktiviteten er lav. Det betyder, at Det lille Grønttorv i denne uge har lukket tirsdag. Onsdag er vi tilbage med de sædvanlige tilbud på 20 % rabat på varer fra sidste uge. Fredag kommer der friske varer – husk, at der er brødpause frem til 27. juli – og æg, så […]

Læs mere

Ufoen er landet

Squash-sæsonen er begyndt, og i år har vi fået en ny variant i sortimentet: UFO-squashen eller, som den kaldes i USA, Pattypan-squash eller Pattyson-squash. Pattypan og pattyson har samme rod: En pattypan er en tærteform, der har den samme form som omridset af en ufo-squash, den form, der også giver navn til den provencalske pattison. Det er en rigtig […]

Læs mere

Højsæson for krydderurter og grønt

Frem til august er der pause i brødklubben – men du kan selvfølgelig stadig bestille ugens pose til afhentning i butikken, og vi sørger også for at der er friske æg hver fredag. Det er højsæson for bladgrønt og urter: Sidste uge bød på alt hvad hjertet kunne begære, fra fransk esdragon (som er noget ganske andet […]

Læs mere

To med spidskål

Spidskål er en fantastisk anvendelig grøntsag, der kan meget mere end stuves og gå til Gyldenspjæts livret – sprængt oksebryst. Rå spidskålssnack med tahini Rå spidskål er fint i salater, og blander man den røde og den grønne spidskål, bliver det en æstetisk nydelse på højere plan. Nødder går godt med kål, og det kan man […]

Læs mere

Frittata med bladgrønt og gedeost

Lige nu er det højsæson for bladgrønt: Salater, bladbeder og new zealandsk spinat er hits på markedet. Både bladbeder og new zealandsk spinat kan bruges i denne enkle frittata, som er en ovnbagt, italiensk omelet. Serveret med brød og en grøn salat er den et fyldigt aftens- eller frokostmåltid. Du skal bruge: Et par solide nævefulde […]

Læs mere

Højsommer og ferietid

Det er højsommer, og ferietiden nærmer sig. Der bliver som regel lidt mere stille på gader og stræder, men i markerne sker der fortsat ting og sager. Denne uge kommer der både rødløg, masser af salater, spidskål (rød og grøn), forårsløg, friske hvidløg, favabønner (eller valske bønner eller hestebønner: Kært barn har mange navne) og […]

Læs mere

Ugens overflødighedshorn …

Varmen er vendt tilbage, og selv om det måske er tørt derude – og vi må se i øjnene, at det i år ikke blev til jordbær – er der masser af grønt i vente. Ugen byder på krydderurter, grønne og røde spidskål, blomkål, nye kartofler, fennikel, glaskål og meget, meget mere. Husk, at vi har lukket […]

Læs mere

Natten er svanger med vellugt fin …

Det er midsommer, også hos Det lille Grønttorv. Vi har butikken fyldt af grønne lækkerier – salater, nye kartofler osv. – og på torsdag kommer der friske forsyninger af grønt og krydderurter. Den varme forsommer har sat os i en jordbærkattepine: Alle bærrene blev modne før tid, men vi skal forsøge at få fat på en ladning […]

Læs mere

Emballage: Plastik, papir og hvad kan man få for en tier?

Af og til får jeg kommentarer fra kunder, der ikke bryder sig om at vi i Det lille Grønttorv bruger plastposer som emballage. Vi burde i stedet bruge papirposer. Men der er faktisk en grund til at vi ikke bruger papirposer: Indtil videre er plasticposer nemlig det mest klimavenlige alternativ, der findes. Plastposer har for […]

Læs mere

Lavt blus …

Ugen starter stille: Lørdagens marked fik tømt godt og grundigt ud i lageret af friske varer, så selv om der ser lukket ud, har vi altså åbent, men hvis du vil benytte dig af de sædvanlige tilbud på sidste uges varer, skal du nok være tidligt ude. Det kan også godt være, du skal banke […]

Læs mere

Lukket grundlovsdag – ugens pose mv.

Tirsdag den 5. juni er grundlovsdag, og Det lille Grønttorv holder lukket. Onsdag er vi tilbage med de gode tilbud på varerne fra sidste uge – og tilbuddene rækker til torsdag, for fremover er det nemlig først fredag, der kommer nye varer. I denne uge ser vi selvfølgelig frem til flere nye kartofler fra Birkemosegaard, […]

Læs mere

Kærnemælkspannacotta med rabarberkompot

De heldige, der fik plads ved bordet til koncerten med Sofie og Det lille Orkester, kunne nyde en let anretning, bestående af æg med asparges og ramsløgschimichurri; kartoffelsalat og grøn salat med en dåse fisk fra Grøndals og som dessert en kærnemælkspannacotta med rabarberkompot. Det nærmer sig en fast, men cremet version af koldskål, så […]

Læs mere

Forår og atter forår …

Det vælter frem: Nu har vi i et par uger kunnet nyde godt af de friske, grønne asparges fra Svanholm, salaterne er begyndt at få en god størrelse – lige nu er det den sprøde, sødmefyldte lollo bionda og den mørke, lidt mere bitre rød egeblad, der står på menuen, der er pak choi og fra denne uge også […]

Læs mere

Aperitivohit: Fårikål

Fårikål er om muligt den simpleste ret, der findes, men den er uhyre velsmagende (og måske især dagen efter, hvis den får lov til at stå og samle sig i køleskabet natten over). Retten er en fin måde at få sendt de sidste gamle kartofler og hvidkålshoveder afsted med maner. Med en lille aspargesret som starter, […]

Læs mere