Falsk logo

Sæson for bladgrønt

Det er sæson for bladgrønt, og i denne uge kommer der new zealandsk spinat fra Svanholm. Den har ikke spor med spinat at gøre, men kan bruges præcis på samme måde. Læs om den på hjemmesiden og find den i ugens fredagspose, i fredagens pop up-shop foran Vores Brød og på lørdagens Bondens Marked.

Og så kan vi bringe en berigtigelse: Det er først i denne uge, der kommer friske forsyninger fra Ølsnedkeren. Sidste uge var der problemer med etiketterne, så vi glæder os til et gensyn med den gamle kending Karl Smart - en herlig IPA med masser af aromahumle - og vi glæder os til at smage på Tung Tåge, en New England-IPA, der udelukkende er humlet med mosaic-humle og har masser af passionsfrugt-smag - og til at byde gæsterne velkommen eller bare slukke tørsten på de varme aftener med Frugtig Fantasi, en forrygende, syrlig berliner weisse, tilsat hindbær og abrikos.

Lørdag er der igen Bondens Marked, og her stiller vi selvfølgelig op med alle sæsonens grøntsager - og endnu en berigtigelse: Det er først i denne uge, vi får besøg af Kala Sung, kendt fra Kala's Kimchi. SIdste uge var det så varmt, at kimchien, som Kala udrykte det, fik en smag, der måske ville være lidt for intens for danske smagsløg.

Denne uge kommer hun (altså hvis vejret holder hvad meteorologerne lover) med et nyt batch af sin egen - forrygende - kimchi og så serverer vi lidt smagsprøver på hvordan man kan bruge kimchi som tlbehør og krydderi sammen med bl.a. danske grøntsager.

Ugens datoer er:
  • Torsdag (frist for bestilling af varer senest kl. 24 - men gør det helst senest tirsdag aften)
  • Fredag 12-17, pop up-grøntsalg og udlevering af forbestilte varer hos Vores Brød, Toftegårds Plads 6, 2500 Valby
  • Lørdag 10-15, Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads

Fredagsposen

Fredagsposen
Fredagsposen indeholder økologiske og biodynamiske varer, fortrinsvis fra Birkemosegaard og Svanholm. Du skal bestille posen senest torsdag klokken 24 og hente den fredag i åbningstiden. Hvis du vil have posen leveret til døren, skal du bestille hos gourmetmarked.dk – tidsfristerne er de samme: Bestil senest torsdag kl. 24 og få den leveret om eftermiddagen. Afhentes fredag d. 18. december: 1 kg …
Læs mere

Sæson for bladgrønt - New zealandsk spinat

Sæson for bladgrønt - New zealandsk spinat
Spinat er en bitch. Den er svær at have med at gøre: hvis det er for varmt, går den lynhurtigt i stok og er lige til hønsene. Bogstaveligt talt. Heldigvis har vi i stedet for fået new zealandsk spinat i sortimentet - det var oprindeligt skibsbotanikeren Joseph Banks på Endeavour, der slæbte den med hjem fra Oceanien i slutningen af …
Læs mere

Bondens Marked

Bondens Marked
Læs mere
facebook instagram