Falsk logo

Ugen i Det lille Grønttorv

Det lille Grønttorv sammensætter hver uge en fredagspose, som du kan hente i butikken eller få bragt til døren med gourmetmarked.dk på et tidspunkt du selv vælger.

Henter du selv, koster posen 200 kroner, skal du have den bragt, må du betale 35 kroner ekstra. Posen skal bestilles senest torsdag klokken 24. I denne uge indeholder posen:

1 kg kartofler, alouette, bio, Birkemosegaard
0.75 kg gulerødder, nipomo, øko , Svanholm
0.7 kg zittauerløg, øko, Svanholm
0.3 kg rødløg, øko, Svanholm
0.75 kg rødbeder, taunus, øko, Svanholm
1 stk hvidkål, øko, Svanholm
1 bdt kruspersille, bio, Birkemosegaard
0.75 kg æbler, ingrid marie, bio, Birkemosegaard

Vil du bestille posen fra Det lille Grønttorv, så følg linket her eller se nedenfor - vil du bestille den til levering med gourmetmarked.dk, så følg linket her.

I denne uge kommer der friske forsyninger af kaffe og vanilje fra Den bæredygtige Bønne. Den bæredygtige Bønne samarbejder med bønder i Uganda om dyrkning af kaffe i "bufferzonen" mellem marker og jungle - det giver for det første god kaffe, og for det andet holder det dyrene væk fra afgrøderne.

Vanilje er blevet verdens næstdyreste krydderi, men helt uundværligt i kager, desserter og visse retter i det salte køkken. Vaniljen fra Uganda er dog knap så kostbar - og set i lyset af de seneste afsløringer af at vaniljehandelen på Madagascar i nogle tilfælde er baseret på tyveri og udbytning af fattige bønder, er det rart at kunne købe ind til vaniljekranse med god samvittighed.

Onsdag og lørdag er der som sædvanlig markeder - onsdag fra 12-18 på Christianshavn, ved Broens Gadekøkken og lørdag fra 10-15 på Sankt Jakobs Plads - så alt i alt ser ugen således ud:

  • Tirsdag 14-18
  • Onsdag 12-18 (på Christianshavn)
  • Torsdag 12-18
  • Fredag 12-18
  • Lørdag 10-15

Fredagsposen

Fredagsposen
Posen bestilles senest torsdag kl. 24 og afhentes dagen efter fra Det lille Grønttorv i Holsteinsgade. Posen indeholder sæsonens basisgrøntsager fra sjællandske økologiske og biodynamiske producenter, som i vintersæsonen og det tidlige forår suppleres med importeret frugt. Producenterne tæller blandt andre Svanholm, Birkemosegaard, Bakkegården, KysØko m.fl. Som oftest vil kassen indeholde kartofler, gulerødder og løg. Indholdet bliver typisk suppleret op …
Læs mere

Bondens Marked på Christianshavn

Bondens Marked på Christianshavn
Det lille Grønttorv er sammen med resten af Bondens Marked flyttet til Christianshavn om onsdagen. Her sælger vi sæsonens grøntsager, æg og andet godt – følg med i nyhedsbrevene og på facebook for at se mere om udvalget og selskabet de enkelte dage.
Læs mere

Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads

Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads
Hver lørdag deltager Det lille Grønttorv på Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads sammen med mange andre stadeholdere. Vi sælger grøntsager. æg og fiskekonserves på markedet. Følg med i nyhedsbrevet og på facebook for at se mere om sortimentet og selskabet de enkelte lørdage.
Læs mere
facebook instagram