Falsk logo

Aspargesbroccoli og snitbønner

I denne uges fredagspose og på ugens markeder finder du et af de store hits: aspargesbroccolien. En krydsning mellem almindelig broccoli og kinesisk broccoli, gai lan. Aspargesbroccolien er ret nem at bruge: de tykke stilke kan skæres over på langs, tyndere stilke kan bruges som de er.

Jeg har hørt en enkelt tilberedningsmetode - overhæld med kogende vand og lad den stå et par minutter, så er den mere medgørlig. Herfra kan den så bruges til lynstegte retter, eller sauteres, gerne med chili og hvidløg og anvendes som tilbehør til alt muligt.

Har man en ansjosfilet liggende, smelter man den med hvidløg og chili i sin bedste olivenolie, sauterer aspargesbroccolien i det, og har så et fortrinligt over- eller underlag til sit brød med pocheret æg, gerne med et par gode spåner parmesan over.

Det er også så småt sæson for bønner - i denne uge er der grønne snitbønner fra Svanholm. I posen har de selskab af bananskalotteløg, og så er der jo ikke lang vej til det klassiske franske tilbehør: snittede bønner med skalotteløg. Bønnerne snittes (ok, nu bruger jeg ikke det ord mere) i strimler på skrå, skalotteløg hakkes fint, og klares i lidt smør, bønnerne tilsættes, evt. sammen med en anelse vand, og det hele dampes mørt.
.
I denne uge kan du møde Det lille Grønttorv på Sankt Thomas Plads, Frederiksberg, fredag fra 14-18 og på Sankt Jakobs Plads, Østerbro, lørdag fra 10-15.

Fredagsposen

Fredagsposen
Læs mere

Bondens Marked på Frederiksberg

Bondens Marked på Frederiksberg
Læs mere

Bondens Marked

Bondens Marked
Læs mere
facebook instagram