Falsk logo

Sommer for fuld udblæsning

I denne uge kan du igen møde Det lille Grønttorv og andre af stadeholderne fra Bondens Marked på Sankt Thomas Plads på Frederiksberg fredag fra 14-18 og på Sankt Jakobs Plads på Østerbro lørdag fra 10-15.

Og så er det for alvor blevet sommer: Der er masser af krydderurter - rosmarin, timian, salvie, koriander, dild og min personlige favorit, sar, der stort set kan det hele, fra tomatsovs til kartofler til flæskesteg.

Artiskokkerne er forrygende i år - jeg lavede en mediterran klassiker, nye kartofler i skiver, langsomt braiseret i rigelig olivenolie med artiskokker i skiver, hakket, frisk hvidløg og et par duske timian. Forrygende - artiskokkerne er nok store, men der er endnu ikke (eller var i hvert fald ikke i går) behov for at fjerne de "hår", der kildrer i munden - og som tilbehør til en gang langtidsbraiseret lammeskank af spælsau.

Ugens nyheder er forårsløg, dild og fennikel - det glæder vi os til. I fredagsposen har fenniklen selskab af en hel knoldselleri. Og ja, det er en "gammel" grøntsag, men prøv at bage den hel, og så lav en "salsa" af finthakket fennikel og ditto sorte oliven, vendt i en dressing af olivenolie og citronsaft dertil, så skal du bare smage løjer.

Fredagsposen

Fredagsposen
Læs mere
facebook instagram