Falsk logo

Det grønnes så småt ...

Så blev det pinse og skoven blev rigtigt grøn - og det ved vi godt, hvad betyder. Det betyder øl og snaps - og radiser til din rygeostsalat. Der er nemlig radiser i mange farver i ugens sortiment: radisen er det lidt skarpe supplement, der gør sig både i skiver på ostemaden og som varmt tilbehør - slynget på panden i lidt smør - til fx en stegt fisk.

Svanholm leverer i denne uge også pak choi - altså kinakål - som du kan bruge i wokken, dampe eller gnaske rå, dyppet i lidt ikke for stærk chili. Og så er "verdens ældste rødbede" tilbage: crapaudine, som den kaldes, fransk for skrubtudse, på grund af dens tykke hud. Men under dens måske knap så charmerende ydre gemmer sig en meget delikat rødbede - men fine vækststriber og en delikat, frugtig smag. Bag den, pil huden af den, og nyd den som du vil - måske endda noget med rygeost og radiser vil gøre sig dertil?

Der er rødbeder, crapaudine og radiser i ugens pose - og selvfølgelig på Bondens Marked på Østerbro på lørdag. Bor du i Valby kan du forudbestille varer i webshoppen til afhentning hos Vores Brød, Toftegårds Plads 6, fredag mellem 12 og 17 (eller lørdag, hvis du ikke når det fredag).

En gammel rod ...

En gammel rod ...
Lige for tiden har vi fint besøg i Det lille Grønttorv: Verdens ældste, kendte, dyrkede rødbedesort. Den bærer det franske navn crapaudine - franskkyndige vil vide, at crapaud betyder tudse og crapaudine altså tudsemor. Navnet er ikke særligt smigrende. Det hentyder til rødbedens vorter, udvækster og til det riflede skind, som er tykkere end på de moderne rødbedesorter, vi kender i dag. Crapaudine er nemlig en toårig …
Læs mere

Fredagsposen

Fredagsposen
Læs mere
facebook instagram