Falsk logo

Tid til gryderetter

Det er i dag den 231. januar (eller sådan føles det i hvert fald) kulden snerrer og det føles ærlig talt ikke som om dagene er blevet længere. Sidste uges sol er erstattet af mere efterårsvejr - sortimentet hos Det lille Grønttorv holder sig til vinterminimalerne, så det er tid til gryderetter.

Denne uges fredagspose indeholder lidt af fundamentet til enhver gryderet: løg, gulerod og pastinak. Har du lidt af sellerien fra sidste pose tilbage, er det bare at gå i gang - lad fantasien og tiden tage over, mens du tilbereder en god mos med rigeligt smør.

Rosenkålen er slut for denne sæson, men har du brug for et godt tilbehør til gryderetten, er der savoykål i fredagsposen. Den kan fyldes, den kan bruges som salat - eller, hvis du vil gå i en lidt anden retning, kan den fyldes, eller være hovedingrediens i det, jeg kalder verdens bedste pølseret: snittet savoykål, kartofler (gerne let udkogende, som fx alouette) og porrer i skiver sauteres i olivenolie, tilsættes godt med kommen og et glas hvidvin eller to, pølser lægges ved og et hele dampes - serveres med øl (eller resten af hvidvinen), godt brød og sennep.

Og så er der selvfølgelig verdens mest enkle savoykåltilberedning: skær savoykålen i grove strimler, sauter dem i masser af smør og slut af med at tilsætte masser af hvidløg. Gider du ikke lave gryderet, kan du også bruge denne savoykåltilberedning med pasta - kog brede nudler (du kan eventuelt bruge lasagneplader brækket i stykker på langs) og bland dem med kålen. Parmesanost trænges ikke.

I denne uge kan du som altid møde grønttorvet på Bondens Marked:

  • Frederiksberg, Sankt Thomas Plads, fredag kl. 14-18
  • Østerbro, Sankt Jakobs Plads, lørdag kl. 10-15

Fredagsposen

Fredagsposen
Læs mere
facebook instagram