Falsk logo

Lyset bryder frem

Det er tydeligt, at vinteren nærmer sig sin afslutning - marts er officielt den første forårsmåned, men bare rolig: Her i landet kan det jo sagtens blive snestorm i maj ... Jeg har skrevet lidt om at elske sæsonerne - og så er der en lille opskrift på borstj, en rødbedesuppe, der sætter kulør på vinteren, og som var på menuen til fællesspisningen torsdag den 7. februar. Frem til torsdag klokken 24 kan du bestille ugens pose, og husk, at det også er torsdag, den anden fællesspisning i februar finder sted - denne gang er der solid bondekost på bordet: Bidesild, brunkål og budding.

I den næste uge er åbningstiderne de sædvanlige:
  • Tirsdag 14-18
  • Onsdag 14-18
  • Torsdag 12-18 (21, hvis du er med til middagen)
  • Fredag 12-18
  • Lørdag 10-15 på Sankt Jakobs Plads

Lær at elske sæsonen

Lær at elske sæsonen
Jordbær i februar. For tredive kroner - i et økologisk supermarked på Østerbro. Man håbede det var løgn, men de var der. Jordbærrene kommer selvfølgelig fra Spanien. Verdens største jordbæreksportør. Her dyrker man jordbær i Huelvo og Sevilla. Vandet til bærrene kommer fra det delta, der også forsyner Donana-nationalparken. Coto Donana er et af de vigtigste vådområder i Europa - …
Læs mere

Hvor der er borsjt, er der fest

Hvor der er borsjt, er der fest
Larousse gengiver Antoine Carêmes opskrift på borsjt, og den lyder da interessant, men er nok ikke udenfor de flestes rækkevidde: Det er noget med at koge en kylling med bacon og grøntsager i rødbedesaft, derefter tilsætte en and, endnu en kylling og seks pølser, hvorefter det hele koges ned og anrettes med små oksekøds-quenelles og itupillet, tilberedt oksehale ... Der …
Læs mere

Fredagsposen

Fredagsposen
Fredagsposen indeholder økologiske og biodynamiske varer, fortrinsvis fra Birkemosegaard og Svanholm. Du skal bestille posen senest torsdag klokken 24 og hente den fredag i åbningstiden. Hvis du vil have posen leveret til døren, skal du bestille hos gourmetmarked.dk – tidsfristerne er de samme: Bestil senest torsdag kl. 24 og få den leveret om eftermiddagen. Afhentes fredag d. 18. december: 1 kg …
Læs mere

Bidesild og brunkål

Bidesild og brunkål
Når vinteren sætter ind, er der brug for kraftig kost - og det kan du få på denne fællesspisning, hvor vi går helt og aldeles i mormor-mode. Menuen står på solide bonderetter og øl: Grønthandlerens tanker kredser lige nu om bidesild og brunkål ... Så nej, det bliver ikke vegetarisk eller vegansk, og det er nok en god ide ikke …
Læs mere

Fuck the coca, fuck the pizza

Fuck the coca, fuck the pizza
... all we need is sliwowitza. I anledning af Laibachs besøg i DRs Koncertsal fredag den 8. marts, går vi dagen før løs på det centraleuropæiske køkken, nærmere bestemt køkkenet fra det, der engang hed Jugoslavien, med afstikkere til Middelhavsområdet. Der er som sædvanlig fokus på årstidens grøntsager - dog uden at det bliver hverken vegetarisk eller vegansk. Det koster …
Læs mere

Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads

Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads
Hver lørdag deltager Det lille Grønttorv på Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads sammen med mange andre stadeholdere. Vi sælger grøntsager. æg og fiskekonserves på markedet. Følg med i nyhedsbrevet og på facebook for at se mere om sortimentet og selskabet de enkelte lørdage.
Læs mere
facebook instagram