Falsk logo
528px-Panning_on_the_Mokelumne

Tirsdagslukket og forår i januar

Vi har lukket tirsdag den 8. januar, og åbner til sædvanlig tid, klokken 14-18, onsdag den 9. januar. Resten af ugen er ganske som sædvanligt, så det hele kommer til at se sådan ud:

  • Tirsdag lukket
  • Onsdag 14-18
  • Torsdag 12-18
  • Fredag 12-18
  • Lørdag 10-15 (på Sankt Jakobs Plads)
Selv om det er mørkt og koldt, har vi lidt forår i butikken: Svanholm, der ikke er bange for at tage chancer med spændende grøntsager, står igen i år for det sprøde grønne: Vinterportulakken, der kan bruges som man ville bruge vårsalat eller spinat.

Den er særdeles fin med en dressing af olivenolie og citronsaft, og den er sublim som det grønne drys på æggemaden (eller på en god bøf).

Planten ligner brøndkarse en smule, men smager mildt og grønt - og den er ikke nær så grov i strukturen som sommerportulakken (som den i øvrigt ikke er i familie med). Den har dog det tilfælles med sommerportulakken, at den er bankefuld af C-vitamin.

Den stammer oprindeligt fra Amerika, og her har den fået navnet miners' lettuce, på dansk kunne man oversætte det til guldgraversalat: I slutningen af fyrrerne (1840'erne altså), under det store gold rush, var vinterportulakken det eneste grønne, minearbejderne kunne finde, og den har formentlig reddet mangt en lykkeridder fra skørbug ...

Fredagsposen

Fredagsposen
Posen bestilles senest torsdag kl. 24 og afhentes dagen efter fra Det lille Grønttorv i Holsteinsgade. Posen indeholder sæsonens basisgrøntsager fra sjællandske økologiske og biodynamiske producenter, som i vintersæsonen og det tidlige forår suppleres med importeret frugt. Producenterne tæller blandt andre Svanholm, Birkemosegaard, Bakkegården, KysØko m.fl. Som oftest vil kassen indeholde kartofler, gulerødder og løg. Indholdet bliver typisk suppleret op …
Læs mere

Bidesild og brunkål

Bidesild og brunkål
Bår vinteren sætter ind, er der brug for kraftig kost - og det kan du få på årets første fællesspisning, hvor vi går helt og aldeles i mormor-mode. Menuen står på solide bonderetter og øl: Grønthandlerens tanker kredser lige nu om bidesild og brunkål ... Så nej, det bliver ikke vegetarisk eller vegansk, og det er nok en god ide …
Læs mere

Blinis, borscht og baba ...

Blinis, borscht og baba ...
Temaet for den første fællesspisning i februar er slavisk: Der er blinis, borscht og baba au rhum (ok, den sidste er nok ikke så slavisk, men har længe stået på grønthandlerens to-do-list). Det hele koster 200 kroner, og du kan som sædvanlig købe husets drikkevarer til butikspris. Fordi vi har relativt lidt plads til rådighed, er det en god ide …
Læs mere

Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads

Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads
Hver lørdag deltager Det lille Grønttorv på Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads sammen med mange andre stadeholdere. Vi sælger grøntsager. æg og fiskekonserves på markedet. Følg med i nyhedsbrevet og på facebook for at se mere om sortimentet og selskabet de enkelte lørdage.
Læs mere
facebook instagram