Falsk logo

Ugen i Det lille Grønttorv

Endelig er dagene blevet længere, og det ser ud som om frosten og sneen slipper sit tag. Det betyder selvfølgelig ikke, at sortimentet ændrer sig voldsomt: Der er stadig udsigt til rødder og hovedkål de næste mange uger.

Dog er portulakken kommet tilbage - så der er grønne drys i ugens pose. Husk at bestille den senest torsdag klokken 24, hvad enten du henter den i butikken eller vil have den bragt ud af Gourmetmarked.dk.

Der er stadig enkelte pladser til månedens aperitivo på torsdag den 5. april - send en mail til torvet@detlillegroenttorv.dk, hvis du vil være med.

BEMÆRK: På fredag lukker vi undtagelsesvis klokken 17. Grønthandleren har et ærinde i byen, som du hører mere om i næste uge.

Åbningstiderne i denne uge:
  • Tirsdag 14--18
  • Onsdag 14-18
  • Torsdag 12-18
  • Fredag 12-17 (der kommer æg og brød)
  • Lørdag 10-15 både i butikken og på Bondens Marked

Aperitivo #22: Mixing memory and desire

Aperitivo #22: Mixing memory and desire
Vi tager hul på april, den grusomste måned, med at hylde vinterens sidste grøntsager på sædvanlig maner. Vi serverer 3-5 retter med grønt i hovedrollen og byder på butikkens udvalg af most, øl, vin og cider dertil. Det koster 200,- at deltage, børn under 12 deltager for halv pris. Tilmelding nødvendig - send en mail til mogens@detlillegroenttorv.dk.

Læs mere

Hvid mad: Boller i selleri

Hvid mad: Boller i selleri
Man kan jo se på denne retro-ret som en hyldest til afdøde skuespillere: Mogens Brandt fortæller i sine bøger om Olaf Ussing – der gik under kælenavnet snyltegæsten, fordi han havde det med at dukke op omkring spisetid – at han havde en dyb aversion mod hvid mad, herunder altså også boller i selleri. Det var faktisk en af de eneste måder at …

Læs mere

Appelsinsalat med rødløg

Appelsinsalat med rødløg
De tidlige forårsmåneder er svære at komme igennem, men heldigvis kan vi i dag trække på importerede frugter – og nej, jeg mener ikke de smagløse spanske jordbær og superslatne peruvianske asparges, der efterhånden vælter frem i supermarkedernes falske forårsfornemmelser, jeg mener selvfølgelig appelsiner og citroner, som i vores tilfælde er biodynamiske, supersøde og sicilianske. Prøv fx denne tyrkisk-inspirerede appelsinsalat, …

Læs mere

Fredagskassen (afhentet i butik)

Fredagskassen (afhentet i butik)
Kassen bestilles senest torsdag kl. 24 og afhentes dagen efter fra Det lille Grønttorv i Holsteinsgade. Den indeholder sæsonens basisgrøntsager fra sjællandske økologiske og biodynamiske producenter, som i vintersæsonen og det tidlige forår suppleres med importeret frugt. Producenterne tæller blandt andre Svanholm, Birkemosegaard, Bakkegården, KysØko m.fl. Som oftest vil kassen indeholde kartofler, gulerødder og løg. Indholdet bliver typisk suppleret op …

Læs mere

Brødklubben: Brød fra Vores Brød

Brødklubben: Brød fra Vores Brød
Du kan bestille brød fra Vores Brød i Valby til afhentning fredag i åbningstiden (12-19). Brødet er kommet ud af ovnen samme morgen. Du skal bestille brødet senest om torsdagen kl 18. Vælg mellem: Fuldkornsbrød (35 kr) Kernebrød (37 kr) Landbrød (50 kr) Durumbrød (33 kr) Ølandsbrød m blå birkes (37 kr) Rugbrød (37 kr) Du kan betale brødet ved afhentning …

Læs mere

Æg, 10 stk. m/l

Æg, 10 stk. m/l
10 stk. økologiske æg fra Hegnsholt Hønseri i Lejre.

Læs mere
facebook instagram