Får-i-kål

Får-i-kål – og ja, det er i et ord – er en af de allermest simple retter man kan forestille sig. Og kød-kogt-med-kål-i-en-gryde er både sundt, billigt og nemt at lave – hvad mere kan man ønske sig?

Samtidig er retten så enkel at tilberede, og den passer i den grad sig selv, at man kan ofre lidt mere tid på forret eller dessert, hvis man nu skulle have lyst til den slags.

Det er i hvert fald en af de retter, der skal på mit bord mindst en gang om året (og den smager dejligt dagen efter). Du skal bruge:

  • 1 kg fårekød (i vore dage er det mest lammekød, der er tilgængeligt, det kan selvfølgelig også bruges) af bov, hals eller skank
  • 1 kg kål (det er cirka et hvidkålshoved)
  • 1 spsiseskefuld salt
  • 2 spiseskefulde hel, sort peber
  • Vand

Skær kødet i portionsstykker. Skær kålen i sjette- eller ottendedele. Læg kød og kål lagvist i en stor gryde, drys salt og peber mellem lagene. Hæld vand i gryden, så det står ca. 5 cm op i gryden. Lad det småkoge, til det hele er mørt, og kålen er gul. Server med kogte kartofler, hakket persille og en god øl.

Så let kan det være …

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: