Det lille Grønttorv flytter

Foto fra Instagram: Martin Mo Kvederis

Tiden er nu kommet, hvor Det lille Grønttorv må tage skridtet videre mod nye græsgange. Eller kålgårde, om man vil. Og fra 1. april er det slut med butikken i Holsteinsgade.

I første omgang rykker vi online og på markeder rundt omkring i byen – Vi vil hver lørdag være på Sankt Jakobs Plads fra 10-15, og sammen med resten af Bondens Marked er vi i gang med at undersøge mulighederne for at etablere flere markeder rundt omkring i byen.

Når det ikke er lørdag, kan du købe varer fra Det lille Grønttorv i webshoppen og om fredagen afhente dem hos Vores Brød, Toftegårds Plads 6 i Valby – vi arbejder på levering til faste opsamlingssteder – eller du kan få dem leveret med gourmetmarked.dk, hvor du kan samle dine indkøb fra mange andre kvalitetsbutikker.

Og tænk: Det er næsten fire år siden overtog vi den gamle BT-kiosk i Holsteinsgade. Den trængte i den grad til en kærlig hånd, og takket være gode venner fik kiosken en overhaling både inde og ude.

Foto: Mogens Bisgaard

Måske blev det til Østerbros flotteste butiksfacade – i hvert fald har jeg ikke set ret mange andre facader fra nyere tid med håndskrevne skilte.

Foto: Mogens Bisgaard
Foto fra Instagram: Mogens Bisgaard

Indvendigtbar butikken præg af at have stået tom i mange år.

Foto: Mogens Bisgaard

Men ihærdigt arbejde fik det hele til at skinne lidt. Og om ikke andet fik vi bygget byens fineste disk – den er skræddersyet til at trille ud af døren, påmonteret et fadølsanlæg, når der er gadefest.

Foto: Mogens Bisgaard

Udvalget ændrede sig også markant: Hvor der før var cola, chips, lottokuponer, smøger, industripilsnere og andre kioskvarer, kunne man nu få sæsonens lokalt dyrkede biodynamiske og økologiske grøntsager, fisk på dåse, frisktappede, fantasifulde mikrobryg, danske og engelske ciders, gode danske og italienske vine, olivenolie, kaffe (både færdigbrygget og til at brygge hjemme), økologisk surdejsbrød, kvalitetscharcuteri, fantastiske oste og et par gange om året udlevering af fersk, økologisk kød. Et lille hædersdiplom blev det også til hen ad vejen.

Og selvfølgelig har der været et hav af arrangementer – i virkeligheden langt færre end det egentlig var planen. Vi har opgivet nummereringen, men vil især fremhæve smagemiddagene med vores leverandører i centrum og de to forrygende koncerter – den sidste en fortovskoncert – med Sofie og Det lille Orkester, som fremførte pikante viser.

Foto fra Instagram: Mogens Bisgaard

Men det lokale næringsliv lukker og slukker ikke helt – lokalerne kommer nemlig fremover til at huse en Elite Købmand – og det var forresten også den rigtige betegnelse for BT-kiosken.

Så nu gentager historien sig med omvendt fortegn: Hvor der en god uge endnu er sæsonens lokalt dyrkede biodynamiske og økologiske grøntsager, frisktappede, fantasifulde mikrobryg, danske og engelske ciders, gode italienske vine, olivenolie og kvalitetscharcuteri, kan man snart få cola, chips, lottokuponer, smøger, industripilsnere og andre kioskvarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: