Gulerod med oliven

Her i butikken bryster vi os af at have byens bedste gulerødder. Det har noget med både sort, dyrkningsmetode og opbevaring at gøre.

Vintergulerødder kræver lidt særlig tender loving care, og her er den gulerodsret, der indgik i forgangne uges torsdagsspisning – glaserede gulerødder med oliven. Du skal bruge:

  • 1 kg gulerødder
  • 200 g sorte eller grønne oliven
  • Smør og olivenolie
  • Timian, salt og peber
  • Saft af ½ citron
  • Vand

Skræl gulerødderne og skær dem i passende bidder (kvarte gulerødder er fint, hvis de ikke er for små). Tag kernerne ud af olivenerne.

Smelt smørret i panden med olivenolie, tilsæt gulerødderne, og hæld vand på, til det næsten dækker gulerødderne.

Lad gulerødderne stå over kraftig varme til vandet er nærmest fordampet – husk at røre rundt med jævne mellemrum.

Når vandet er næsten væk, tilsætter du timian, og bliver ved at røre, til gulerødderne er glaserede. Tilsæt så citronsaft og oliven, smag til med salt og peber, og server som del af en buffet eller som tilbehør til fx fisk.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: