IPA på hylderne igen!

Der har i et par måneder været nærmest støvsuget for IPAer på hylderne i butikken, til stor fortrydelse for de kunder, der sætter pris på den læskende, letbitre drik (og til stor fortrydelse for grønthandleren selv). 

Det er der en enkel årsag til: De bryggerier, der leverer de IPAer, vi sætter størst pris på i butikken, har simpelthen ikke tappet IPA på flaske, men har været i venteposition.

 Nu er ventetiden enelig forbi: GAMMA Brewing Company har skaffet sig et dåsetappe-anlæg. Der er måske nogen, der rynker på næsen over dåseøl, men det er der absolut ingen grund til.

Dåser er på mange måder bedre for miljøet og for øllet: Dåserne kan smeltes om og genanvendes, de vejer kun en brøkdel af hvad flasker vejer, så der bruges mindre brændstof til transport, det er hurtigere at køle øllet ned, så man bruger mindre energi på nedkøling, og endelig  er dåserne 100 % lystætte: Lys er en af øllets største fjender, lyset får øllet til at smage skunky, som det hedder på ølsmagersk. Og nej, øllet kommer ikke til at smage af dåse.

I torsdags kom de første dåser til butikken, den fortrinlige Chromodynamic, en session-IPA, der er brygget i samarbejde med Steel String Brewery fra North Carolina. En session-IPA er en øl, der ikke er så voldsom i alkoholstyrken, altså en øl, man kan drikke mange af uden at vælte …

Og vi kan glæde os: Allerede torsdag kommer de næste dåser fra GAMMA – denne gang er det Magna Aura, en lidt kraftigere øl på 6,3 %. Vi glæder os usigeligt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: