Aperitivohit: Crostini med rødbede og rørt feta

Rødbeder og fetaost er nærmest et match made in heaven. Men den fuldkomne harmoni opstår efter min mening, når fetaen tilføjes lidt fedme og blødme (sic! Ja, dælme!), her ved at blive rørt med mascarpone.

Disse crostini indgik i september måneds aperitivo, og er en hyggelig lille optakt til hvad som helst. Du skal bruge:

  • Godt brød (jeg brugte fuldkornsbrød fra Vores Brød), en skive rækker til to-tre personer
  • Feta
  • Mascarpone (eller anden flødeost)
  • Ikke for store rødbeder
  • Olivenolie
  • Eddike (jeg brugte hvedeøls-eddiken fra Herslev, men du kan selvfølgelig nøjes med vinaigre)
  • Rødløg
  • Basilikum (eller en anden krydderurt, men basilikummen fra Svanholm er uovertruffen – guf den, så længe den er i sæson)
  • Salt og peber

Start med at koge rødbederne. Hak i mellemtiden rødløget fint. pil basilikumbladene af og hak dem. Flå de kogte rødbeder, og skær dem i tern. Mens rødbedeternene køler af, laver du en dressing af olie og eddike. Bland derefter rødbedetern, basilikum og rødløg sammen med olie-eddikedressingen, smag til med salt og peber.

Skær brødet i relativt tynde skiver, som du deler i to eller tre, alt afhængigt af hvor sultne dine gæster er. Giv brødskiverne lidt striber på grillpanden, rist dem på brødristeren eller smæk dem en tur i ovnen.  I mellemtiden rører du fetaost med mascarpone – du skal bruge cirka lige meget af hver ost.

Smør de ristede brødskiver med ostecreme, lav en lille fordybning med skeen, og fyld rødbedesalaten i fordybningen. Det afsluttende touch på billedet er blomster af lakridstagetes, mest for et syns skyld (men lakridstagetes og røbede kan nu også noget sammen).

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: