Aloo akhbar!

Rabler det for manden, kan jeg næsten høre jer tænke. Og det gør det måske på en måde, for manden lider af en uheldbredelig kærlighed til kartoflen. Og »aloo akhbar« er en slags indisk-arabisk bastardudbrud, der kan oversættes til noget i retning af »kartoflen er stor«.

Lige for tiden vrimler det nemig med dem – sæsonen for nye kartofler er ovre, og nu er kartoflerne modnde, og tiden, hvor de skal tages op nærmer sig.

På markedet og i butikken har vi både altmuligkartoflen marabel, mose- og pommes frites-vidunderet alouette, salat- og brasedarlingen allians og så det nyeste skud på stammen: linzer delikatess, som er dyrket på Svanholm. Det er en østrigsk udviklet sort, der er meget kogefast og egner sig fint til de anledninger, hvor man ellers ville have brugt aspargeskartofler.

Du finder linzer delikatess i denne uges pose – i øvrigt sammen med en anden nyhed fra Svanholm, løg af sorten kappa, et aflangt løg, der er nemt at arbejde med, og som, selv om det ligner, ikke må forveksles med bananskalotteløget. Bestil posen inden torsdag kl. 24 og hent den fredag i åbningstiden.

Ugens åbningstider:

  • Tirsdag 14-18
  • Onsdag 12-18 på Broens Gadekøkken
  • Torsdag 12-18
  • Fredag 12-18
  • Lørdag 10-15 på Sankt Jakobs Plads

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: