Efteråret sætter ind

September er den første efterårsmåned, men at dømme efter alle solemærker, kan vi godt tage forskud på efteråret allerede nu. Efteråret er slet ikke nogen dårlig sæson, rent grøntsagsmæssigt, der begynder at komme mere substans i indkøbene: Kål, løg, bønner og græskar vejer godt  til, og kartoflerne er begyndt at blive modne.

Der er stadig fuld knald på krydderurterne, og husk, som Erwin Lauterbach siger, at når du bruger krydderurter, skal du mene det. Ikke noget med at stå og fedte med en knivspids. Prøv fx snitbønner med esdragon:

Skær enderne af snitbønnerne og skær dem derefter i relativt smalle strimler på tværs (max en halv centimeter). Smelt en gavmild klump smør i en sauteuse eller kasserolle, og lad snitbønnerne langsomt koge i smørret, til de er al dente. Husk at røre en gang imellem. Hak imens så meget esdragon, at man tror det er løgn (tre-fire stilke til en håndfuld snitbønner). Når bønnerne er klar, vender du esdragonen i og krydrer med salt og peber. Så har du et fint tilbehør til hakkebøffen eller koteletten.

Husk at bestille denne uges pose til weekenden senest torsdag klokken 24, så du kan afhente den fredag. Torsdag er som bekendt også sidste frist for at bestille brød og æg.

Ugens åbningstider

  • tirsdag 14-18 (husk de gode tilbud på sidste uges varer)
  • onsdag 12-18 kun på Broens Gadekøkken på Strandgade 
  • torsdag 12-18
  • fredag 12-18
  • lørdag 10-15 kun på Sankt Jakobs Plads

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: