Sæsonen skifter

Efteråret er om hjørnet, sommerens hede har fortaget sig og det er blevet mere behageligt at bevæge sig rundt i byen. Det betyder også, at de lettere sommergrøntsager, så småt begynder at blive erstattet af de lidt tungere – og de første efterårsbebudere hos Det lille Grønttorv er græskarrene. Lige nu er der hokkaido, spaghettisquash og rondini fra Svanholm på hylderne.

Hokkaidoen er kendt for de fleste, det er det orange græskar, der egner sig så fint til at blive bagt i ovnen og pureret til supper, mos og gratiner. Spaghettisquashen er et lidt større græskar med stribet og noget tykkere skind. Når det bliver bagt, bliver kødet til trevler, der kan skrabes ud og som minder lidt om spaghetti – trevlerne kan vendes med smør eller olivenolie og masser af krydderurter og serveres med parmesanost, de kan gratineres (eventuelt i skallen, de kom fra) med tomat og mozarella. Rondini-græskarret er et lille portionsgræskar med fast kød og relativt hårdt skind. Det kan fyldes og egner sig fint til at blive skåret op i tern, bagt langsomt i smør og krydret med masser af hakket hvidløg og salvie.

Vi har stadig masser af sommersquash og der er selvfølgelig også både bønner, tomater og salater endnu. Du kan få inspiration til at bruge de mange, dejlige sager i denne video af Katrine Klinken, som ofte besøger Det lille Grønttorv og Bondens Marked for at købe ind.

I denne uge kan du igen møde os på Christianshavn om onsdagen og på Sankt Jakobs Plads om lørdagen. Det betyder, at åbningstiderne er som følger:

  • Tirsdag 14-18
  • Onsdag 12-18 kun på Broens Gadekøkken, Strandgade
  • Torsdag 12-18
  • Fredag 12-18 – det er om fredagen, du kan hente ugens pakke og det er om fredagen vi har nylagte æg og friskbagt brød
  • Lørdag 10-15 kun på Sankt Jakobs Plads

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: