Højsæson for krydderurter og grønt

Frem til august er der pause i brødklubben – men du kan selvfølgelig stadig bestille ugens pose til afhentning i butikken, og vi sørger også for at der er friske æg hver fredag.

Det er højsæson for bladgrønt og urter: Sidste uge bød på alt hvad hjertet kunne begære, fra fransk esdragon (som er noget ganske andet og mere potent end russisk esdragon) til den ægte sauce bearnaise over dild, koriander, timian og persille til de lidt mere avancerede tagetesvarianter med smag af citron og lakrids (faktisk utrolig meget smag af lakrids).

I denne uge vender den vietnamesiske koriander så tilbage: En helt anden smag end den parfumerede, almindelige koriander, som nogen finder smager for meget af sæbe, og som i de flestes tilfælde er en tilvænningssag.

Den vietnamesiske koriander er simpelthen smagen af det vietnamesiske køkken, siger en af mine bekendte, som har rejst en del i landet. Friske grøntsager og masser af krydderurter har hovedrollen, så husk, hver gang, du smider noget i wokken: Altid runde af med frisk forårsløg og et bundt vietnamesisk koriander.

Det er i øvrigt, siger en gartnerbekendt, nyligt afdøde Prins Henrik, der har æren af at have bragt vietnamesisk koriander og en mængde andre asiatiske krydderurter til landet. I sin tid fik han nemlig gartnerne på Fredensborg slot til at dyrke urterne i drivhusene.

Og selv om Deres grønthandler ikke er særlig royalt indstillet, er de kulinariske og lyriske sider af prinsen dog stadig fascinerende! Det trænger vi nemlig til mere af, her i leverpostejslandet.

Ugens åbningstider

  • Tirsdag 14-18
  • Onsdag 14-18
  • Torsdag 12-18
  • Fredag 12-18
  • Lørdag 10-15 på Sankt Jakobs Plads

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: