Frittata med bladgrønt og gedeost

Lige nu er det højsæson for bladgrønt: Salater, bladbeder og new zealandsk spinat er hits på markedet.

Både bladbeder og new zealandsk spinat kan bruges i denne enkle frittata, som er en ovnbagt, italiensk omelet. Serveret med brød og en grøn salat er den et fyldigt aftens- eller frokostmåltid. Du skal bruge:

  • Et par solide nævefulde bladbeder eller new zealandsk spinat
  • 6 æg
  • En rulle gedeost (den må gerne være lidt overmoden)
  • Et løg
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Hak løget, skyl bladgrønt grundigt. Hvis du bruger bladbeder, skal du hakke stilkene fint, og bladene lidt grovere. Bruger du new zealandsk spinat, skal du tage de groveste stilke fra.

Varm olien i en gryde, og sauter løget til det er klart – det må ikke brune. Tilsæt bladgrønt lidt af gangen, og sauter, indtil det grønne er faldet sammen og væden er fordampet.

Pisk i mellemtiden de seks æg sammen, krydr dem grundigt med salt og peber, og smør et ovnfast fad med olie eller smør. Læg den sauterede grønt-løg-blanding i bunden af fadet, og skær gedeosten i skiver, og læg dem på det grønne.

Hæld æggemassen over, og bag det hele ved 200° til æggemassen er stivnet og gedeosten let souffleret.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: