Kærnemælkspannacotta med rabarberkompot

De heldige, der fik plads ved bordet til koncerten med Sofie og Det lille Orkester, kunne nyde en let anretning, bestående af æg med asparges og ramsløgschimichurri; kartoffelsalat og grøn salat med en dåse fisk fra Grøndals og som dessert en kærnemælkspannacotta med rabarberkompot. Det nærmer sig en fast, men cremet version af koldskål, så hvorfor ikke anrette den med en krumme af kammerjunkere på toppen? Til ti personer:

  • ½ liter piskefløde
  • 50 gram sukker
  • 1 vanillestang
  • ½ liter kærnemælk
  • citron
  • 3 blade husblas
  • 1 kg rabarber
  • 200 g sukker (eller efter smag)

Start med at lave rabarberkompotten: Gør rabarberen i stand (fjern eventuelle pletter og skær de brune ender af) og skær den i mindre stykker. Kom rabarberstykkerne i en gryde med sukker – kog det derefter, til rabarberne er kog ud. Lad den køle af, mens du laver pannacottaen:

Sæt husblassen i blød i koldt vand i cirka ti minutter. Skrab kernerne ud af vanillestangen, bland med fløde og sukker i en kasserolle. Varm vanillekorn, vanillestang, piskefløde og sukker langsomt op til kogepunktet. Tag kasserollen af ilden, tilsæt husblassen og rør rundt til den er smeltet. Tilsæt derefter kærnemælken og juster om nødvendigt smagen med citronsaft.

Anret i portionsglas med en skefuld rabarberkompot i bunden og pannacotta i toppen. Pynt evt med lidt kammerjunker-rasp.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: