Aperitivohit: Fårikål

Fårikål er om muligt den simpleste ret, der findes, men den er uhyre velsmagende (og måske især dagen efter, hvis den får lov til at stå og samle sig i køleskabet natten over). Retten er en fin måde at få sendt de sidste gamle kartofler og hvidkålshoveder afsted med maner. Med en lille aspargesret som starter, et drys persille på toppen og en rabarbertrifli som dessert, går det nok endda. Du skal bruge:

  • 1 hvidkålshovede
  • 1-1½ kg lammebov, skåret i stykker på ca 3*3 cm med ben (du kan sagtens bruge andet kød end lammebov, endda kølle, skåret i stykker, og benene behøver ikke være med, de giver bare god smag)
  • salt
  • hel, sort peber
  • vand

Skær kålen i kvarte eller sjettedele og fjern stokken. Læg et lag kål i bunden af en stor gryde. Læg et lag lammekød over kålen, krydr med salt og drys sorte peberkorn over. Læg endnu et lag kål og endnu et lag lam i gryden, krydr og slut af med et lag kål.

Hæld vand på, til det dækker indholdet halvt, sæt gryden på komfuret og bring det i kog. Lad det småsnurre to-toenhalv time, til kålen er helt mør og kødet er ved at falde fra benene. Mens kødet snurrer kan du gå en tur i det fine vejr eller tage en middagslur! Før servering smages retten til med mere salt og peber, og det hele serveres med et stykke godt brød eller en kogt kartoffel med persilledrys. Drik øl til.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: