Ugen i Det lille Grønttorv: Sæsoner skifter …

Vi er i en mellemtid. Vinterens lagre er ved at være tømte (og det, der er tilbage, er forårsramt: Kartofler og løg sætter spirer for et godt ord), og der er stadig et stykke tid til vi for alvor kan tage hul på den nye sæson.  I denne uge får vi dog en forsmag på herlighederne: Vinterportulakken fra Svanholm får selskab af ramsløg fra Birkemosegaard. Og den røde grønkål fra Svanholm er tilbage – den grønne klarede ikke mosten. Du får både rød grønkål og ramsløg i ugens pose, som du skal bestille senest torsdag kl. 24 i webshoppen eller hos gourmetmarked.dk.

Sæsonen for blodappelsiner er forbi. De opmærksomme vil have bemærket, at sidste uges sending ikke var så blodige endda – det er fordi foråret nærmer sig. Blodappelsinens røde farve skyldes anthocyanin, den samme antioxidant man finder i rødløg og rødkål og i bær som blåbær, brombær og solbær. Appelsinerne danner anthocyaninen som en forsvarsmekanisme – en art stressreaktion som forsvar mod kulden.

Vi har dog stadig almindelige appelsiner, og hvorfor ikke fejre dem med en nordafrikansk inspireret gulerods-appelsinsalat sammen med de sidste gulerødder fra Svanholm (ja, du læste rigtigt – det er slut med de orange gulerødder, men de hvide og gule fortsætter et stykke tid endnu). Du kan blive i det nordafrikanske med rødbedesalaten, som her er krydret med rødløg og ramsløg …

Ugens åbningstider – bemærk, at der er lukket i butikken i Holsteinsgade på lørdag:

  • Tirsdag 14-18
  • Onsdag 14-18
  • Torsdag 12-18 (bestil brød, æg og ugens pose til afhentning fredag)
  • Fredag 12-18
  • Lørdag 10-15 på Sankt Jakobs Plads

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: