Rødbedesalat

 

Rødbeder har en karakteristisk »jordet« smag, der kræver et lidt skarpt modspil. Jeg har før nævnt Lauterbachs rødbedetatar som et fint eksempel på hvordan man leger med teksturer og smage, men denne nordafrikansk-inspirerede rødbedesalat er heller ikke ueffen. Du skal bruge:

  • Ca. 1 kg rødbeder (af nogenlunde samme størrelse)
  • 1 mellemstort rødløg
  • 1 citron
  • 6 spsk olivenolie
  • chili
  • ramsløg
  • salt
  • peber

Bag eller kog rødbederne, pil dem og skær dem i små tern. Hak løget fint, snit ramsløgene. Vend rødbeder, ramsløg og løg sammen. Rør dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber og vend det i rødbedeblandingen. Har godt af at slappe af i køleskabet en times tid inden servering.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: