Aperitivohit: Skipperlabskovs

Skipperlabskovsen var et absolut hit til aperitivo #22, og det er en dejlig udnyttelse af vinterens kartofler – jeg brugte Birkemosegaards fine bagekartofler, der her ind under foråret har udviklet en fin sødme, der langt overgår de noget kedeligere såkaldt nye kartofler fra Egypten eller Mallorca. Du skal bruge:

1 kg melede kartofler
1 kg oksekød  (fx bov eller tykkam)
½ kg løg
Salt
Peberkorn
Laurbærblade
Vand

Skær oksekødet i tern på ca 1½ cm (eller få slagteren til det). Læg det i en gryde, dæk med vand og bring vandet i kog. Kasser vandet (ja, gør det nu bare, det fjerner urenheder og skum). Dæk kødet med et nyt hold vand, tilsæt de finthakkede løg sammen med krydderierne og kog det op igen.

Efter en times småputren tilsættes de skrællede, skiveskårne  kartofler. Det hele koger færdigt til kødet og kartoflerne er møre (nok en lille times tid). Kartoflerne moses ned i kødet, det hele smages til og serveres med byens bedste rugbrød, et drys finthakket grønt, smør og gode, syltede rødbeder …

For de nysgerrige: Før labskovsen fik vi devilled eggs, gule beder med gedeost-trøffelcreme og dampet selleri med stenbiderrogn og citroncreme – mens desserten var en ricotta-kage med hindbær.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: