Aperitivohit: Ricottakage med hindbær

Det er tid til at få ryddet ud i bærdepoterne: Den nye sæson står for døren. Så hvis du ligger inde med frosne hindbær (eller brombær eller blåbær eller ribs eller solbær eller … ) er denne kage nem at gå til og så er den uhyre delikat. Den tåler at blive serveret med en lille klat flødeskum.

  • 250 g mel
  • 250 g rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 400 gram ricotta
  • 125 g smør
  • 1 stang vanilje
  • 250 gram frosne hindbær
  • Evt. flormelis til pynt

Smelt smørret over svag varme. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos dem sammen med lidt sukker. Rør sukker, salt, bagepulver og vanille sammen i en skål. I en anden skål rører du æg, ricotta og smeltet smør sammen.

Hæld lidt af »æggemassen« i de tørre ingredienser og bland det sammen. Tilsæt resten af ægemassen. Tilsæt derefter tre fjerdele af hindbærrene, hæld dejen i en smurt springform og fordel resten af bærrene over med løs hånd. Bages ved 180° i ca. 50 minutter (test med en strikkepind – stik den i midten af kagen, der må ikke hænge dej ved, når du tager den op). Drys evt. med flormelis før servering.

Skriv et svar

%d bloggers like this: