Appelsinsalat med rødløg

De tidlige forårsmåneder er svære at komme igennem, men heldigvis kan vi i dag trække på importerede frugter – og nej, jeg mener ikke de smagløse spanske jordbær og superslatne peruvianske asparges, der efterhånden vælter frem i supermarkedernes falske forårsfornemmelser, jeg mener selvfølgelig appelsiner og citroner, som i vores tilfælde er biodynamiske, supersøde og sicilianske. Prøv fx denne tyrkisk-inspirerede appelsinsalat, der lyser op på alle borde, og passer fortrinligt som tilbehør til eksempelvis fiskeretter – eller som del af en frokostbuffet:

  • 3 appelsiner
  • 1 rødløg
  • 2 spsk sorte oliven (fjern stenene)
  • olivenolie
  • citronsaft
  • chiliflager efter smag

Skræl appelsinerne (så meget som muligt af det hvide skal væk) og skær dem i tynde skiver. Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Hak oliven groft. Læg appelsinskiver i lag med rødløg på et fad, hæld olivenolie over og dryp med citronsaft. Slut af med at drysse sorte oliven og chiliflager på, og lad det trække en times tid ved stuetemperatur, så smagene finder sammen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: