Kålrabi med porre

Det er sæsonens allersidste porrer, du kan finde i butikken tirsdag og onsdag i denne uge. De skal have en god behandling. Det får de i denne ret, der egentlig stammer fra den engelske kok, Nigel Slater, som kalder den »bubble and swede«. Retten kan spises alene eller bruges som tilbehør, fx til en god pølse.

Til fire personer skal du bruge:

  • 1 kålrabi (á ca 500 gram)
  • 1-2 ikke for store porrer
  • 3 spsk smør
  • salt og peber

Skræl kålrabien og skær den i ikke for store tern. Rens porrerne under rindende vand og snit dem i skiver. Damp ternene – enten i en sigte over kogende vand eller i ovnen, indpakket i bagepapir.

Mens kålrabiternene damper møre – det tager en halv times tid – sauterer du stille og roligt porreskiverne i smør, uden at de tager for meget farve.

Mos kålrabiternene groft, og vend de nu bløde porrer i mosen sammen med smørret. Fyld det hele i et ildfast fad og giv det ti minutter i ovnen ved god varme, så retten får lidt skorpe uden at blive egentlig brændt.

Drik øl til og tænk på de lysere tider forude!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: