Vinteren strenges: Ugen 6-10 februar i Det lille Grønttorv

Det er midvinter, og frosten har for alvor sat ind. Det betyder, at vi i denne uge må undvære bladgrønt som fx grønkål, rød grønkål og vinterportulak – og hvis vi er rigtig uheldige, er porrerne også frosset fast.

Åbningstiderne denne uge er:

  • Tirsdag 14-18
  • Onsdag 14-18
  • Torsdag 12-18
  • Fredag 12-18
  • Lørdag 10-15 – Kun på Bondens Marked. Butikken er lukket om lørdagen helt frem til og med 7. marts, da Nikoline skal på ferie og på studietur.

Midvinteren, kyndelmisse, markerer lysets genkomst – og kulinarisk skal den, ifølge Nationalmuseets blog om Historisk Mad, stå på bygmelspandekager med æbleflæsk:

Rør 20 g gær ud i 6 dl lunken mælk. Kom 500 g bygmel, 2 piskede æg, 1 spsk. puddersukker og ½ tsk. stødt kanel i dejen. Røres godt og stilles til hævning et lunt sted i 2 timer. Bag pandekagerne på en varm pande i svinefedt. De skal være sprøde. Server med sirup til – eller med æbleflæsk.

Til fynsk æbleflæsk: Pil 3 løg og skær dem i kvarte. Skær ca. 400 g saltet, røget flæsk i mindre stykker, og rist dem på panden sammen med løgene. Skær 6 æbler i mindre stykker, og lad dem simre under låg sammen med flæsk og løg, til de er møre. Kom timian* og lidt sukker i retten.

 
*) Timianen skal du have gemt fra sidste uge – den er også frosset fast …

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: