Majroe med gris

dav

Majroe er ikke en grøntsag, der falder i lige god jord hos alle. Den lidt skarpe smag kan være svær at håndtere, men hemmeligheden er at kombinere den med lidt fedme – i rå tilstand kan det fx være i form af en mayonnaise-dressing, hvor majroen kan supplere en coleslaw med lidt skarphed. I tilberedt form kan det være med fløde og gerne i kombination med lidt federe kød, som eksempelvis svinekød eller and. Her er en simpel opskrift med majroe og gris*:

 • 500 g svinekød skæres i tern på 2-3 cm
 • 2-3 store majroer skrælles og skæres i både
 • 1 lille løg snittes fint
 • 2-3 fed hvidløg snittes fint
 • 1 kvist rosmarin snittes fint (du kan også bruge salvie eller timian)

Herudover skal du bruge:

 • Olivenolie
 • Ca 1½ dl hvidvin eller cider
 • Ca ½ dl piskefløde
 • 1 spsk sennep
 • Kruspersille
 • Salt og peber

Start med at brune svinekødet i olivenolien, krydr imens med salt og peber. Tilsæt majroebådene og lad dem få lidt farve. Tag majroer og svinekød op, skru ned for varmen og tilsæt løg, hvidløg og rosmarin til fedtstoffet. Lad løgene blive gennemsigtige uden at blive brune, læg så majroer og svinekød tilbage i gryden, hæld hvidvin eller cider ved, til det står halvt op om kød og roer og skru lidt op for varmen igen. Lad hvidvinen eller cideren koge ind til en tredjedel, tilsæt så fløden og lad det tykne. Slut af med at tilsætte sennep og hakket persille, og sluk derefter for varmen.

Hemmeligheden er, at det ikke må koge så længe, at majroen bliver blød og kedelig – den skal have lidt skarphed tilbage. Spises med kartofler eller brød – og selvfølgelig den samme hvidvin eller cider, som du har brugt i sovsen.

*) Alle råvarer, undtagen gris og piskefløde, kan du lige nu finde hos Det lille Grønttorv …

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: