Æblerov hos Det lille Grønttorv

aebler_640_407

Der er stadig god tid til æblesæsonen begynder, men fra denne uge kan du finde et af de fineste, danske æbleprodukter hos Det lille Grønttorv: Æblecider fra Æblerov.

Æblerov, som udgøres af Christopher Melin og Morten Sylvest Noer, som startede i det små med at producere cider af »overskudsæbler« fra baghaver i en garage på Frederiksberg.

I dag har Æblerov udvidet produktionen, Christopher og Morten samarbejder med æbleproducenter på Sjælland, Lolland og Møn og er flyttet til Grønttorvet i Valby.

Her producerer mange forskellige slags cider af »grimme« æbler af sorter som Ingrid Marie, Rød Aroma, Dronning Ingrid og Thyrstrup Kirsebæræble.

Cideren spontangæres – som eksempelvis også naturvine – og det sker køligt. Nogle af ciderne bliver degorgeret, som champagne: Man vender flasken på hovedet, fryser gæren og »skyder« den frosne gærklump ud af flasken.

Seneste nye skud på stammen er Både & #1, en blanding af øl og cider – halvt ølurt og halvt æblemost – som er fremstillet i samarbejde med bryggeriet Ølsnedkeren.

Hos Det lille Grønttorv finder du indtil videre:

  • Sig Natur
  • Frankofil
  • Benene på Nakken
  • Brutal
  • Både & #1

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: